Csökken a menekültek száma

-

Kevesebben kértek menedékjogot Németországban idén, mint tavaly egyetlen hónap alatt - rendőrségi statisztikák szerint. Eddig 211 ezren fordultak a német hatóságokhoz.


Egyre kevesebb menedékkérő érkezik Németországba - írta a Rheinische Post című német lap a szövetségi rendőrség adataira hivatkozva. Az év eleje óta 211 ezer menedékkérő lépett be Németországba, miközben tavaly novemberben egy hónap alatt több menedékkérő érkezett, mint az idén eddig összesen.

A balkáni útvonal "ismét működik", legalábbis a bűnözés szintjén - mondta a Die Welt című lapnak Franz Meyer, a passaui járás közigazgatási vezetője. Szerinte ez leginkább gyerekek számának emelkedésén mérhető le: az utóbbi tíz nap alatt hatvanan érkeztek az osztrák határnál fekvő járásba, míg korábban hetekig senki sem.

Az embercsempészet élénküléséről számolt be a szövetségi rendőrség passaui állomásának szóvivője, Frank Koller is, aki a Die Weltnek elmondta, hogy a balkáni útvonal lezárása ellenére naponta 40-60, néha 80 menedékkérő érkezik.