Csokit lopott, majd ellökte az eladót, hogy megtarthassa

-

Gombóc Artúr elbújhat a kecskeméti rabló mellett, aki 28 darab nagy táblás csokoládéra csapott le.


A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség 2 rendbeli rablás bűntette miatt vádat emelt egy 24 éves kecskeméti férfi ellen, akit 2015. október 5-én reggel megjelent az egyik kecskeméti áruházban azért, hogy onnan különböző termékeket lopjon. A vádlott a polcról levett 28 db nagy táblás csokoládét és azokat a kabátja bélésébe rejtette. Ezután fizetés nélkül kísérelt meg távozni az üzletből.

A lopást azonban észrevette az egyik eladónő, aki szólt a pénztárosnak. Az alkalmazottak utánaszaladtak, és felszólították, hogy adja vissza a lopott csokoládét. Megpróbáltak elé állni, de a férfi – azért, hogy elmenekülhessen, és megtarthassa a lopott csokoládékat – erősen ráfogott a hölgy karjára, ellökte magától, és elszaladt a boltból. A másik két alkalmazott is megpróbálta elkapni a vádlott ruházatát, de a férfi kiszabadult és az utcán futásnak eredt – olvasható az ügyészség közleményében.

Ezután a csokoládérabló üldözése az utcán folytatódott: az üzletvezető hölgy is a vádlott után sietett. Kolléganőivel közösen egy kereszteződésnél utol is érték a férfit. A vádlott azonban a lopott édességek megtartása érdekében hangosan megfenyegette az üzletvezetőt azzal, hogy elvágja a torkát. Fenyegetését nyomatékosította is azzal, hogy kezét vízszintesen elhúzta a nyaka előtt. Ettől a sértett megijedt, és felhagyott az üldözéssel.

Végül a rendőröknek a közelben sikerült elfogniuk a rablót, akinek a ruházatában megtalálták az összes, 8 ezer 300 forint értékű csokoládét. Az édességeket az üzlet visszakapta, így a kár megtérült. A lopást észlelő sértett sérülést nem szenvedett.

A korábban előzetes letartóztatásban volt, büntetett előéletű vádlott más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését tölti. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.