Csoda, hogy Schumacher még életben van

Fotó: AFP / GIUSEPPE CACACE

-

Az olasz Corriere dello Sport, a spanyol Diario Sport és a belga La Derniere Heure is megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, a hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota nemhogy javult volna, de jelenlegi helyzetben csoda, hogy egyáltalán életben van.


Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos fejsérülést síelés közben, életét már akkor is csak az mentette meg, hogy volt rajta sisak, de sokat elmond az esetről, hogy a korabeli híradások szerint az kettétört. A német autóversenyző-legendát mesterséges kómába helyezték, pár hónapra rá pedig stabilizálták az állapotát.

2014 júniusától otthonában, euró milliókból kezelik, menedzsere, Sabine Kehm pedig teljes hírzárlatot rendelt el a család érdekében. A legfrissebb források szerint azonban Michael Schumachernek nem használ a kezelés, állapota továbbra is válságos, esélyei napról napra csökkennek, és már csak a csoda segíthet rajta.


Itt bukott Schumacher


Jean Todt, a legendás Ferrari-csapatfőnök, jelenleg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke elmondta, járt egykori versenyzőjénél, a helyzetet fájdalmasnak festette le, és azt kérte, „imádkozzunk érte”.

Michael Schumacher a mai napig több rekordot tart, köztük az egyéni világbajnoki címekét (7) és a futamgyőzelmekét (91). 2012-ben vonult vissza, az utóbbi években domináns Mercedes-istállótól.