Csipesék megtörtek a kokainbotránytól

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A kokainozó kajakosok megbánták tettüket a kajak-kenu szövetség főtitkára szerint.


Schmidt Gábor, a Kajak-Kenu Szövetség főtitkára a DigiSport Reggeli Start című műsorában a botránnyal kapcsolatban elmondta: Csipes Tamara és Dombvári Bence sportolóhoz nem méltó, elítélendő magatartást tanúsított, „meg kell büntetni” őket. Az MKKSZ és a MOB is elhatárolódott attól, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet – jelentette ki Schmidt.


A sportolók fegyelmi tárgyalása „jövő hét elejére tűzhető ki” Schmidt szerint, ennek oka, hogy vannak eljárási szabályok a fegyelmikkel kapcsolatban. Pontos tájékoztatást ígért a fegyelmi tárgyalás dátumáról. Schmidt találkozott a versenyzőkkel, miután kizárták őket múlt hétvégén a válogatott keretéből. Elmondta:


Abszolúte megbánóak voltak, és abszolúte megtörtek voltak. (...) A teszt eredményét elismerték, természetesen.

Schmidt azt gondolja, hogy a fegyelmin kell tisztázniuk magukat, de hozzátette: a szövetségnek, a Honvédnek és az edzőknek felelősségük van abban, hogy ilyen megeshetett. Ugyanakkor ezeknek a szereplőknek kell lehetőséget biztosítaniuk arra, hogy a sportolók jóvá tehessék tettüket. „Nem szabad sem nekünk, sem a klubjuknak elengedni a kezüket” – tette hozzá a főtitkár, aki a hétvégi Európa-bajnoki szereplésről és a világbajnoki felkészülésről is nyilatkozott. A beszélgetést itt tekintheti meg: