Csintalan kapitány vezette a Kuwait Airways egyik gépét

Fotó: AFP / ERIC CABANIS

-

A pilóta bezárkózott a fülkébe egy pornósztárral és egy üveg pezsgővel. A kabinból a Hakuna Matatát hallhatta a 300 utas.


Úgy tűnik, a Kuwait Airways egyik pilótája súlyosan megszegte az érvényes repülésbiztonsági szabályokat. A Globoport cikke szerint a brit X-factorból kokainhasználat miatt kizárt, majd netkamera előtti vetkőzésből élő Chloe Khan egy fényképet posztolt, amint pilótasapkában áll egy pilótafülkében.

A 2013-as fénykép felkeltette a hatóságok figyelmét és vizsgálódni kezdtek. Úgy tűnik, az ügy nem áll meg az illegális sapkaviselésnél, a nő ugyanis elmondta, hogy a felszállás után fél órával odalépett hozzá az egyik légiutas kísérő, mondván: a kapitány várja a pilótafülkében. Mikor bement, a kapitány bezárta az ajtót és azt mondta: „Én vagyok a csintalan kapitány” és pezsgőt hozatott.

„A pilóták nem ittak alkoholt, de a kapitány kábé két doboz cigit szívott el New Yorkig. Közben az Oroszlánkirályból énekelte a Hakuna Matatát, meg Toni Braxtontól az Unbreak My Heart-ot. Minden egyes gombot és kapcsolót végigmutogatott, hogy melyik mit csinál, aztán azt mondta: az ölébe ülhetünk, felvehetjük a sapkáját és vezethetjük a gépet”.

Az utasszállítón 300 utas ült. Ha a nő szavai igaznak bizonyulnak, csintalan kapitányra elbocsátás vár – írja a globoport.