Csillagászati összegért Messit és Guardiolát akarja a Manchester City

-

Az angol klub tulajdonosai a futballban soha nem látott összeget fizetnének az argentin focistáért és a katalán edzőért. Mindkettőt élő szerződésből kellene kivásárolniuk.


A The Sun című angol bulvárlap beszámolója alapján az egyesült arab emírségekbeli tulajdonosok már a következő szezontól számítanak a két új szerzeményre, s a szerződtetésük érdekében nem riadnak vissza attól, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak. A The Sun szerint Messi például évente 57 millió eurót keresne Manchesterben, az FC Barcelona pedig 170 millió eurót kapna érte.
A lap úgy tudja, hogy a játékos esetleges átigazolásáról szóló tárgyalások első fordulója jól sikerült – hogy ez mit jelent, azt viszont nem fejtik ki.


Sokan látnák őket újra együtt


Az edzői posztra nyártól Guardiola a City-tulajdonosok első számú kiszemeltje. A becsült 17 millió eurós éves járandóságával a világ legjobban fizetett edzőjeként számon tartott katalán szakember szerződése jövőre lejár Münchenben, s hosszabbításra egyelőre nem került sor, viszont a tárgyalások egy gáláns ajánlattal a klub részéről már megkezdődtek.
Guardiola 2008-tól 2012-ig négy éven át volt Messi (és a Barcelona) edzője, ez idő alatt a klub nyert három bajnoki címet, valamint kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, Messi pedig négy Aranylabdát tehetett be a vitrinjébe.
A Manchester Cityt 2008-ban vette meg egy abu-dzabi befektetői csoport, azóta a csapat 2012-ben és 2014-ben bajnoki címet, 2011-ben FA-kupa-diadalt, 2014-ben pedig Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett. A Bajnokok Ligájában ugyanakkor még nem következett be az áttörés, eddig két nyolcaddöntős szereplés volt a legjobb eredmény.