Csernoviczki sérülten is vállalta a vigaszágat

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva a hetedik helyen végzett a riói olimpia cselgáncstornáján.


Csernoviczki, aki a világbajnok argentin Pauleta Pareto ellen elvesztett negyeddöntőben megsérült, de vállalta a folytatást, a mongol születésű kazah Otgontsetseg Galbadrakh ellen lépett tatamira a vigaszágon. Eddigi egyetlen meccsüket az Ázsia-bajnok nyerte.


A 29 éves magyar cselgáncsozó láthatóan óvatosan mozgott a combja miatt, míg ellenfele a gyors, pattogós dzsúdót erőltette. Az első percekben akciót egyikük sem tudott végig vinni, majd Csernoviczkinek volt egy ígéretes dobása, amit leszorítással próbált folytatni, de nem sikerült. Egy perccel a vége előtt a kazah versenyző kihasználta magyar ellenfele figyelmetlenségét, és egy ippont érő dobással eldöntötte a meccset.


Csernoviczki hosszas gondolkodás után vállalta a folytatást


„Fél lábbal nehéz megoldani egy ilyen feladatot” – nyilatkozott könnyeivel küszködve Csernoviczki Éva, aki elárulta, sokat gondolkodtak rajta, hogy folytassa-e a versenyt. „Végül megpróbáltam, talán lehetett volna jobban is, majd visszanézzük a meccset. Nem kellett volna erőltetni a támadást, de az ember ilyenkor ösztönösen cselekszik” – fogalmazott Csernoviczki.

Hidas Péter orvos elmondta, hogy a tatabányai cselgáncsozónál a combhajlító izom részlegesen elszakadt. Hozzátette, operálni nem kell, de egy-két hónapos pihenőre van szükség.