Csendben visszavonták az őslakosok mészárlását jutalmazó mobiljátékot

-

Száműzték az Apple és a Google online boltjaiból a Survival Island 3 – Australia Story című mobiltelefon-játékot, mivel kiderült, hogy nemcsak a zombik, de az ausztrál őslakosok agyonverését is jutalmazza.


Az egyébként fizetős játékot december 14-én indították el nyilvánosan, és a leírás szerint 12 éves és annál idősebb játékosoknak szánták a megjelenített „életszerű” erőszak miatt.

A játékban a túlélés a cél, és az egyik feladatban a leírás szerint harcolni kell az őslakosok ellen is.

A közösségi médiában közzétett és időközben eltávolított videón éppen egy őslakost vernek agyon egy kőbaltával, amit egy jobb fegyverrel jutalmaznak – ez volt, ami kiverte a biztosítékot az internetezők körében.

Az ausztrál őslakosokat támogató Facebook-csoport egyik tagja péntek éjjel petíciót indított az interneten azt követelve, hogy a játékot vonják vissza; a felhívást fél nap alatt több mint 48 000 ember írt alá. Georgia Mantle írásos bocsánatkérést is elvárna az appot befogadó forgalmazóktól és a fejlesztőtől is.

A Google archívuma szerint egyébként a Survival Island 3 játékot január 13-án még le lehetett tölteni a Google Playről, és több mint 1200-an értékelték, átlagosan a maximális 5 pontból 4,5-del.