Cseh sem számított ilyen jó időre

-

Cseh László 200 pillangón a legjobb idővel jutott középdöntőbe a vizes vébén kedd délelőtt, míg Hosszú Katinka kikapott ugyan amerikai ellenfelétől, de a délutánra rápihen. Született egy újabb világcsúcs is.


Nyolc számban rendeztek előfutamokat a vizes vébén kedd délelőtt Kazanyban. Délelőtt csak Hosszú Katinka és Cseh László jutott tovább a magyarok közül: Hosszú az előfutamában kikapott az amerikai Katie Ledeckytől, de továbbjutott a 200 gyorson, Cseh László viszont a legjobb idővel lett középdöntős 200 pillangón.


„Nem esett jól az úszás, tegnap nagyon későn tudtam elaludni – mondta az M4-nek Hosszú, aki hétfőn világcsúccsal nyert aranyérmet 200 vegyesen. - Nehézkesen ment a verseny, de sok időm van délutánig, remélem, ki tudom magam pihenni.”

Cseh László nem számított ilyen jó időre, és már van terve a folytatásra: „A középdöntőben próbálom tartani a tempót, aztán a döntőben, remélem, nem ér meglepetés.”


Kiemelkedőt nyújtott még a dél-afrikai Cameron van der Burgh, aki világcsúcsot úszott 50 mellen (26.62 másodperc).

A magyarok közül nem folytathatja Bernek Péter és Gyurta Gergely (800 gyors), Horváth Dávid (50 mell), illetve Verrasztó Evelyn (200 gyors). Bernek és Gyurta másképp élte meg a történteket: az előbbi arra panaszkodott, hogy besavasodott, nehezen kapott levegőt a táv vége felé, az utóbbi viszont az mondta, számára bemelegítésnek az 1500 előtt jó volt ez.


A délutáni program 16.30-kor kezdődik:
férfi 200 m gyors, női 100 m hát, férfi 50 m mell, női 1500 m gyors (Kapás Boglárka), férfi 100 m hát, női 200 m gyors (Hosszú Katinka), férfi 200 m pillangó (Cseh László), női 100 m mell