Cseh országos csúcsot úszott, Hosszú hat döntőt nyert rövidpályán

-

Cseh László 50 méter pillangón magyar csúccsal lett első az úszók rövidpályás országos bajnokságának harmadik versenynapján Százhalombattán. Hosszú Katinka is folytatta remeklését: a csütörtöki öt után ezúttal hat döntőben utasította maga mögé a teljes hazai élmezőnyt.


A jövő hónapban 30 esztendős Cseh azután, hogy csütörtökön 200 méter vegyesen nyert, pénteken a legrövidebb pillangószám fináléjában ért célba elsőként, 23.26 másodperc alatt, és adta át ezzel a múltnak saját, 2009 óta élt 23.29-es országos rekordját. Nem ez volt az egyetlen győzelme az Eger színeiben versenyző olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok klasszisnak, aki az egyik legnehezebb számban, 200 méter pillangón, majd a zárószámban, 100 méter vegyesen is győzött.


Az új pillangó technikával sokkal gyorsabb lett, ami három érmet fialt a vb-n


A Vasas világ- és Európa-bajnoknője, Hosszú a harmadik versenynapon 50 méter háton kezdte meg győzelmi sorozatát, majd rögtön utána 50 méter mellen, aztán 200 méter gyorson, 100 méter pillangón, 200 méter mellen, végül pedig 100 méter vegyesen lett magyar bajnok - alig másfél óra leforgása alatt. Így a szerdán 800 méter gyorson szerzett ezüst után sorozatban 11 aranyat gyűjtött be, érmeinek számát pedig még tovább gyarapíthatja szombaton.

A 200 méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel előző napi sikerei - kedvenc távja és az 50 méter megnyerése - után 100 méter mellen is magabiztosan végzett az első helyen.

Bernek Péter a csütörtöki 400 méter gyors bajnoki címének megszerzését követően pénteken 200 méter háton diadalmaskodott, méghozzá hatalmas csatában, csupán néhány századmásodperccel előzve meg Földházi Dávidot és Balog Gábort.

A bajnokság szombaton, a délelőtti selejtezőket követően 15 órától 11 szám döntőjével zárul.