Cseh: Nem értem, Katinka miről beszél, és miért pont karácsony előtt

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A világbajnok úszónő keddi kifakadására, miszerint a Magyar Úszószövetség nem tesz meg mindent a magyar versenyzőkért, Cseh László a Tényekben reagált.


„Nem is nagyon értem, teljes egészében, hogy ő mire gondol, mert a szövetség nagyon sokat tesz értünk – kezdte a világbajnok Cseh. – Ha arra gondolok, hogy ebben az évben mennyi mindent kaptam a szövetségtől, amire tényleg szükségem volt ahhoz, hogy jól szerepeljek, akkor nem szólhatok egy rossz szót sem. Persze mindenhol vannak hibák, lehetne sok dolgot másképp csinálni. Nem tudom, hogy mennyire jó az, hogy az ünnepek előtt erre ilyen nagy hangsúlyt fektetünk.”


A teljes interjú:


Cseh László szerint eltérő emberek vagyunk, eltérő látásmóddal, sokszor ugyanazokat a dolgokat máshogy közelítjük meg, de ez természetes. Cseh úgy gondolja, hogy a pályafutása során eddig szinte minden segítséget megkapott, de ha valami hiányzott is, akkor mindig le tudtak ülni, és meg tudták beszélni a szövetség vezetőivel.

„Persze mindenkinek vannak vágyai, álmai, amelyek kényelmesebbé tennék a munkát, de azt a támogatás, amire szükségem van, azt a szövetség mögém tudta tenni. Az egész csapatot, aki mögöttem áll, nagy részben a szövetség finanszírozza” – mondta Cseh, aki elárulta azt is, hogy Hosszú Katinka nem beszélt vele a problémákról a keddi sajtótájékoztatója előtt.


Gyárfás, Hosszú és Tusup


Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke még kedden hosszabban reagált az úszónő kifakadására, majd a Tényeknek is nyilatkozott. Elmondta, hogy valóban volt közöttük személyes konfliktus, nem értette, hogy miért nem akar Hosszú Katinka is néhány másodpercet szerepelni a 2017-es budapesti vébé reklámfilmjében, amelyben Gyurta Dániel és Kásás Tamás is feltűnik, de ő ezt belső ügyként kezelte. Hozzátette: Hosszú Katinka elképesztő magasságokban teljesít, és igyekezni fog a magyar szövetség is felnőni hozzá.


Az interjú Gyárfás Tamással: