Cseh László zölden úszik majd Rióban

Fotó: MTI/EPA / Patrick B. Krämer

-

Mármint energiatakarékos lesz: tökéletesíti a technikáját, és akár egy másodpercet is lefaragna a legjobbjából.


Cseh László tizenkét évvel az első olimpiája után is javít még az úszótechnikáján, aminek köszönhetően a riói olimpiára egy energiatakarékos stílust sajátíthat el. A módszer tökéletesítésére még 148 napja maradt.

„Amiről tavaly azt hittük, hogy már nem kell alakítgatni, arról gyorsan kiderült, hogy mégis lehet. Éppen most csiszolgatjuk azt, amin változtattunk” – jellemezte a mostani edzéseinek egyik fontos feladatát Cseh, aki tavaly Kazanyban világbajnok lett 200 pillangón.

A 30 éves sportoló a mellúszó technikáján javítana a legtöbbet, de a pillangózásával sem teljesen elégedett: „Tökéletesített technikával ideális esetben nem századokat, hanem fél vagy egy egész másodpercet is képes lehetek lefaragni a legjobbamból, ennek pedig óriási lehet a jelentősége az olimpiai döntőben.”


Kipróbálja a Tüskét

Cseh és edzője, Plagányi Zsolt hamarosan az új Tüske uszodát is kipróbálja, és „ha már ott vagyunk, a rólam készült víz alatti felvételeket is szemügyre fogjuk venni. Érdekes lehet az a szintézis, ami abból áll majd össze, amit a partról az edzőm, illetve a medencébe süllyesztett kamerák látnak, és amit úszás közben én magam tapasztalok. Ebből nem fogunk rendszert csinálni, de ez is a szükséges kontroll része lehet.”