Cseh László: "Az ezüst is fantasztikus"

Fotó: AFP / GABRIEL BOUYS

-

Cseh László – hármas holtversenyben – ezüstérmet nyert 100 méter pillangón.


Cseh 200 méter pillangón a szám világbajnokaként és idei ranglistavezetőjeként csak hetedik lett, így ahogyan saját maga fogalmazott rendkívül mélyről kellett visszajönnie, és 100 méteren a negyedik idővel verekedte be magát a döntőbe.


A rajtot viszonylag jól kapta el, negyediknek fordult, majd hatalmas hajrába kezdett, és ugyan látszódott, hogy a győzelemre már nem lehet esélye, de az éremszerzésre igen, végül elképesztő izgalmak közepette második lett. A 30 éves magyar klasszis 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy, mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos. A számot a szingapúri Joseph Schooling fölényesen nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

Nagyon örülök, hogy összejött az ezüstérem. A szingapúri nagyon jó volt, tekintélyt parancsoló időt úszott. Az olimpia előtt reménykedtem, hogy én is tudok ennyit, sajnos nem jött össze, de az ezüst is fantasztikus” – mondta az M4 Sporton Cseh László. Hozzátette: nagyon különleges, hogy éppen Phelps, Le Clos és ő lett holtversenyben második. „Örülök, hogy velük osztozhatok ezen a pozíción, bár persze jobb lenne, ha egyedül állnék a második helyen” – mondta.


Eredmény

férfi 100 m pillangó, olimpiai bajnok:


Joseph Schooling (Szingapúr) 50.39 mp
2. CSEH LÁSZLÓ
Michael Phelps (Egyesült Államok) és
Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 51.14-51.14