Csecsemőcsempész vád alatt

-

A rendőrök láttán a szíreket fuvarozó férfi kidobta az autóból a 700 eurós tarifáját, de még így is vagyonelkobzás elé néz.


A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített embercsempészés miatt vádat emelt egy 38 éves magyar férfi ellen, aki szeptember 13-án a szerb-magyar határt illegálisan átlépő 10 szír migránst – köztük egy csecsemőt – akart Budapestre csempészni, de az M5-ös autópályán elfogták a rendőrök.

Az embercsempész egy bérelt kisteherautóval Szeged környékére utazott, ahol a késő esti órákban felvette a migránsokat, köztük egy csecsemőt. Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott tudta, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb- magyar határt és úti céljuk Nyugat-Európa.

A rendőrök éjfél után a sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán igazoltatták és leleplezték a bűncselekményt. Az embercsempész az egyik szír migránstól 700 eurót kapott azért, hogy Budapestre szállítsa őket. A pénz nem került elő, ugyanis a vádlott a rendőröket meglátva kidobta az autóból.

Az ügyészség az embercsempésszel szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy vele szemben 700 euró erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni.