Csavarhúzó volt nála, agyonlőtték a bipoláris férfit Dallasban

-

Tavaly június lőtték le rendőrök a dallasi férfit. Most nyilvánosságra hozták a videót.


A bipoláros és skizofrén, 38 éves férfi anyja hívta ki a rendőröket, mert a fia gyógyszere elfogyott, rohamot kapott, és segítségre volt szüksége, hogy bevigye a kórházba. Korábban is történt már hasonló.

Amikor kiérkeznek a rendőrök, kopognak, a nő nyit ajtót, kifejezetten nyugodt, egy retiküllel lép ki a házból, és elmondja nekik, hogy a fia bipoláris skizofréniában szenved, illetve lényegében azt, hogy rohama van és nem teljesen beszámítható, de ezt úgy, mintha azt mondaná, hogy "kissé ütődött szegény". Aztán megjelenik az ajtóban a fiú, egy csavarhúzóval a kezében. A rendőrök felszólítják, hogy dobja el, aztán tüzet nyitnak rá. A férfi már a földön fekszik, a rendőrök tovább üvöltöznek, hogy dobja el a fegyvert, a férfi fél percen belül meghal. A felkavaró videót itt tudja megnézni, aki akarja.

A dallasi rendőrség szerint a férfi agresszívvá vált. A két rendőrt kényszerszabadságra küldték az eset után öt napra, jelenleg is vizsgálat folyik ellenük. A rendőrkapitány szerint helyesen jártak el.