Csatározás folyik az év legrondább embere címért Zimbabwéban

Fotó: MTI/AP / Tsvangirayi Mukwazhi

-

Mison Sere túl helyes ahhoz, hogy elnyerje Zimbabwéban az év legrondább embere címet – tiltakozott a 42 éves férfi riválisa a szombati versenyen. Mison Sere ugyanis nem természetes módon ocsmány.


A dél-afrikai országban negyedjére szervezték meg az év legcsúnyább embere megmérettetést szombaton, ahol Mison Sere azért nyerhetett, mert elöl lévő fogai hiányoznak, és mert ha vigyorog, akkor meglehetősen groteszk látványt nyújt az arca.Csakhogy William Masvinu, aki 2012 óta büszkélkedhetett a Mr Ugly (Mr Ocsmány) címmel, támogatói, rajongói segítségével visszaköveteli a trónt. Masvinuék rátámadtak a szombati zsűrire – szerencsére senki nem sérült meg –, hogy azonnal változtassák meg a verseny végeredményét, mivel Sere nem eredendően ronda. „Csak akkor lesz csúnya, ha kinyitja a száját.Nekünk is el kéne veszíteni a fogainkat, hogy nyerjünk? Ez csalás” – háborodott fel egyhangúlag a többi versenyző.


Bár Mison Sere zsebre vágta az 500 dollár jutalmat, és abban reménykedik, hogy hamarosan aláírhatja a tévés szerződését is, amelynek keretében turnézva mutogathatja magát, elképzelhető, hogy Masvinunak és a többi riválisnak igaza van: a szervezők korábban kijelentették, hogy testi fogyatékossággal rendelkező emberek vagy olyan személyek, akik szándékosan elcsúfították magukat, nem vehetnek részt a versenyben.


Sokan hitték, hogy Masvinu újra nyer