Csapadékkal érkezik a melegfront

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Szombattól fokozatosan nő a felhőzet.


Pénteken változóan felhős, reggel párás idő várható. Tartósabban felhős tájak északon lehetnek. Csapadék nem alakul ki, de hajnalban, reggel kisebb ködszitálás előfordulhat. A déli szél megélénkül. Reggel hideg lesz, több helyen süllyed fagypont alá a hőmérséklet. Délután 5 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.

Szombaton délnyugat felől több hullámban növekszik meg a felhőzet, és délutántól, estétől egyre többfelé várható eső, zápor. A nap folyamán fokozatosan megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik a déli szél. Erős melegfronti hatás terhelheti szervezetünket. 11-17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap erősen szeles, csapadékos időre van kilátás: sokfelé várható kiadós mennyiségű eső, zápor, főleg délen és keleten zivatarok is előfordulnak. A déli, majd délutántól az északnyugatira forduló szél megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Délután markáns hidegfront érkezik. Északnyugaton már visszaesik a hőmérséklet (8-12 fok várható), máshol még szokatlanul enyhe idő valószínű 12–20 fok közötti értékekkel.