Csányit és Orbánt faggatják a fradisták

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Az ultrák szerint Kubatov Gábor, a Fradi elnöke rendezi az egész magyar bajnokságot. Azt kérdezik, lesznek-e majd egységes feltételek minden klub szurkolóinak?


Bár először szó sem volt arról, hogy szurkolói kártya kellene a hétvégi Paks–Ferencváros bajnoki rangadó megnézéséhez, végül mégis csak így lehet kimenni a meccsre. A Fradi-tábor nem hagyta annyiban az esetet, levelet írt Csányi Sándor MLSZ-elnöknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek.

„Úgy tűnik, Kubatov Gábor, és a Fradi rendezi az egész magyar bajnokságot, szabja meg a bejutási feltételeket nem csak a Groupama Arénába, de bárhová, ahol a Fradi játszik” – fogalmaznak az ultrák.


Mindent Kubatov irányít?


Csányi Sándor nemrég azt mondta, hogy hibázott, amikor bevezette a szurkolói kártyát, ezért felül is bírálta korábbi döntését, és eltörölte a kötelező használatot. Ehhez képest különösen meglepőek a Paks-FTC előzményei. „A Fradi-tábor előzetes egyeztetéseket folytatott a paksi vezetőkkel, ami alapján nyilvánvaló volt, hogy a paksiak semmiféle kártyarendszert nem akarnak továbbra sem a beléptetéshez, és nagy szeretettel várják a nagy Fradi tábort – írta a C-közép. – Azonban pár nap után ‘valamiért’ hirtelen meggondolták magukat.”

A szurkolók azt szeretnék tudni, hogy egy semleges vagy egy kártya nélküli szurkoló hogyan mehet ki a Paks-Fradira, „hol a kijelölt szektor neki, hogyan, mikor és hol vehet jegyet?” A másik kérdésük, hogy „tervezik-e szabályzatba építeni a mostani gyakorlatot, hogy a Fradi bárhol és bárkivel játsszon, minden szektorba kötelező a kártya (…) esetleg tervezik-e mindezt tiltani, és minden klub szurkolói számára egységes feltételeket teremtetni?”

A levél megjegyzi, hogy korábban a Debrecen és a Videoton szurkolói sem utaztak el a Groupama Arénába, szolidaritást vállalva a Fradi-táborral. „Önök úgy gondolják, hogy ez egy jó folyamat, örülnek ezeknek a jelenségeknek?” – teszik fel a költői kérdést.