Csányi, Simicska és Demján elhatárolódott az Overdose-biznisztől

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd / MTI / Koszticsák Szilárd

-

A hvg.hu úgy tudja, hogy a csodalovat támogató nagyvállalkozók jogi lépésekre készülnek az áfacsaláson lebukott Mikóczy Zoltán ellen.


Öt évvel ezelőtt öt magyar nagyvállalat szállt be kisebbségi tulajdonosként a ló ügyeivel foglalkozó cégbe, az Overdose Vagyonkezelő Kft.-be, amelyben Mikóczynak 50 százalékos tulajdonrésze maradt. Mellette 10-10 százalékkal az OTP, a Mol, az Euroinvest, a Közgép és a CIG Pannónia volt érdekelt az üzletben.


Csakhogy a napokban bűnszervezetben elkövetett áfacsalással gyanúsították meg Mikóczy Zoltánt, Overdose gazdáját. A szlovák állampolgárságú üzletember a cukorbizniszben volt benne, és az élelmiszer fiktív adásvételével 1,2 milliárd forint adót csalt el.

A hvg.hu most megkérdezte a tulajdonostársakat, mit tesznek ebben a helyzetben. Azt válaszolták, hogy már korábban is azt tapasztalták, hogy az Overdose-ügyben vállalt legfontosabb célkitűzések ellehetetlenülnek, ezért jogi lépéseket fontolgatnak. A CIG Pannónia pedig el is adná részesedését, ha kapna rá megfelelő ajánlatot.