Csányi Sándor beszólt a Puskás Akadémiának

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Figyelmeztette őket, hogy közpénzből működnek, ezért Bernd Storck szövetségi kapitánynak joga van bírálni őket.


A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján jelent meg egy közlemény, amelyben Csányi Sándor elnök, OTP-vezérigazgató felhívja a felcsúti Puskás Akadémia figyelmét arra, hogy közpénzből működnek.

Ezt nyilatkozta az MLSZ.hu-nak: "Az MLSZ nemcsak szavakkal, hanem konkrét, állami forrásból származó támogatásokkal segíti az akadémiák munkáját. Tisztán kell látni, hogy többségében nem magánvagyonból, hanem állami pénzből indult meg az elmaradt magyar futball utánpótlás-nevelésének felzárkóztatása." Hozzátette, hogy az MLSZ és minden résztvevő számára komoly felelősséget jelent az állami pénzek megfelelő felhasználása, ezért alapvető tévedés, hogy az MLSZ forrásból támogatott klubok szakmai munkája kizárólag az ott dolgozók felelőssége és csak az ő döntéseiken múlik.

"A támogatási pénz nem fogható fel úgy, hogy azt valaki alanyi jogon kapja" - mondta, és hozzátette, hogy a jövőben az MLSZ a többletforrások szétosztásánál fokozottabb mértékben veszi figyelembe az akadémiák szakmai munkáját, ami többek között abban is kifejeződik, hogy hány játékost sikerült nevelniük a hazai és nemzetközi élvonal számára.

Csányi azután nyilatkozta ezt, hogy a Puskás Akadémia kedden közleményben arra szólította fel Bernd Storckot, a magyar válogatott szövetségi kapitányát, hogy ne avatkozzon bele az akadémia szakmai munkájába. Bernd Storck vasárnap megnézte a Puskás Akadémia második csapatában pályára lépő Kocsis Gergőt az Érd ellen és akkor azt nyilatkozta, hogy "Gergő nagy tehetség, figyelem a pályafutását, érthetetlen számomra, miért mellőzik a Puskás Akadémiánál. Sebaj, én nem tévesztem szem elől.”

Csányi szerint "Storck sportigazgatónak és szövetségi kapitánynak, a legsikeresebb futballkultúrák egyikéből érkezett német szakembernek igenis kötelessége elmondani véleményét konkrét esetekben, például egy-egy fiatal magyar játékossal kapcsolatban. Talán nem kell messzire mennem, ha azt mondom, Kleinheisler László esetében is hasznos volt, hogy letette a voksát."

Végezetül álljon itt a 24.hu korábbi újságírójának, Oroszi Babettnek a miniinterjúja Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki szerint a tao-pénzek nem minősülnek közpénznek.