Csányi Sándor a stadionok miatt lett UEFA-vezető

Fotó: AFP / JOE KLAMAR

-

Az UEFA régi-új elnöke, az 59 éves francia Michel Platini szerint az UEFA-kongresszuson elért magyar sportdiplomáciai sikerek azt jelzik, hogy az európai fociban elismerik a magyar szövetség munkáját.


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Végrehajtó Bizottságába beválasztották Csányi Sándor OTP-vezért, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökét. Az UEFA 39., bécsi kongresszusán arról is döntöttek, hogy egy év múlva Budapesten rendezik a 40. kongresszust.

A másodszor is újraválasztott UEFA-elnök, Michel Platini a FourFourTwonak elmondta, hogy a magyar szurkolók biztosan nagyobb sikernek tekintenék, ha feltűnne három nagyszerű új játékos Magyarországon, de Csányi Sándor megválasztása és a jövő évi kongresszus budapesti megrendezése is jelzésértékű.


Annak a jele, hogy az európai futballban elismerik a magyar szövetség munkáját, azt, hogy három új stadion épült Magyarországon, hogy nő a játékosok száma, és hogy a 2020-as Európa-bajnokságra elkészül a 70 ezer nézőt befogadni képes új nemzeti stadion is

– mondta az UEFA frissen újraválasztott elnöke. Hozzátette: örülnek, hogy a magyar futballelnök személyében egy új arcot, egy nagyszerű egyéniséget köszönthetnek az UEFA vezetőségében.