Csányi sajnálja, hogy nem elég tájékozott az újpesti polgármester

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Wintermantel Zsolt ma már írt egy levelet az MLSZ elnöknek, aki most reagált. Majd a polgármester újra, és a Kispest is beszállt.


Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a Facebook-oldalán tette közzé Csányi Sándornak, az Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének címzett levelét, amelyben arról írt, nem tetszik neki, hogy kerülete csapatának drukkerei a hétvégi Kispest elleni meccsre helyben már nem kaphatnak jegyet, csak elővételben. Ráadásul a meccskezdés előtt két órával induló buszt is igénybe kell venniük.


Csányi Sándor erre úgy reagált, hogy a jegyeladás a Honvéd döntése miatt, a buszoztatás pedig az újpesti klub döntése miatt alakult így. Hozzátette:


Egyben – a nyilvánosság elé is tárt – levele kézhez vétele után sajnálattal állapítottam meg, hogy nem kellően tájékozott a labdarúgás szervezési, lebonyolítási rendszerében, és nincs tisztában azzal, hogy mely klubnak, szervezetnek mi a felelőssége, illetve, hogy mi tartozik az MLSZ hatáskörébe és mi nem.
Azt különösen fájlalom, hogy Ön felelős városvezetőként kevesebbet ért meg a labdarúgással kapcsolatos szervezési feladatokból, gyakorlatokból, mint a szurkolók többsége.

Az MLSZ elnöke szerint az ilyen helyzetek elkerüléséhez a szurkolói kártyák használata nyújthatna segítséget, melyet azonban Wintermantel ellenez.


Újpest polgármestere újból Facebook-oldalán reagált erre:


Egy apró kérdés azért van. Van e MLSZ előírás, ami alapján a kluboknak el kell járniuk? Meg azon gondolkodom, hogy vajon a szurkolók többségén mit ért? Azon több, mint százezer embert, aki elvileg kiváltotta a kártyát, vagy azt a 12ezret, aki a hétvégén meccsen volt? Meg hogy a barátom Győr kártyával tudna e velem jönni meccsre a Bozsikba, akár online jegyet véve? Az is felmerült bennem, vajon elnök Úr tudott e az Újpestet 2011-ben átvilágító jelentésről? De leginkább azon morfondírozom, van-e értelme egyáltalán reagálni?

A Honvéd közleményében jelzi, a meccs előtt két órával a vendégszurkolói pénztárakat is megnyitják, de csak a szurkolói kártyával rendelkezőknek adnak el jegyet:


„A Budapest Honvéd FC vezetése felülvizsgálta álláspontját a mérkőzés jegyárusításával kapcsolatban. Miután a bevezetésre került klubkártyás jegyértékesítés kapcsán a biztonsági kockázatokat kisebbnek ítéljük meg, ezért úgy döntöttünk, hogy a mérkőzés előtt 2 órával mind a két jegypénztárunkat megnyitjuk a vendégszurkolók számára (klubkártya kötelező!). Ettől függetlenül felhívjuk az Újpest-szurkolók figyelmét, hogy továbbra is sokkal egyszerűbben és kényelmesebben meg tudják jegyüket vásárolni a Szusza Stadionban, illetve az interneten.