Csányi ragaszkodik a spanyol edzőhöz

Fotó: MTI/MTVA / Kelemen Zoltán Gergely

-

Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapic 2019-ig meghosszabbította szerződését a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál.


Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke kedden jelentette be, hogy a 47 éves spanyol edzővel - aki 2013 nyara óta dolgozik a Tisza-partiaknál - és a zentai születésű másodedzővel is nagyon könnyen sikerült megállapodni a folytatásról. Hozzátette: a csapat tulajdonosa, Csányi Sándor igent mondott arra a hároméves tervre, amelynek része az edzőpáros szerződésének meghosszabbítása.


Pastor jelezte, három dolog volt fontos a döntés meghozatalánál. Egyrészt a felvázolt terv tetszett neki, másrészt érzi az elnökség bizalmát. A harmadik ok pedig a család, ugyan nincsenek vele, de segítenek a távolból is. „Mindannyiunknak az a legjobb döntés, hogy itt folytatom a munkát. Mivel mindhárom dologgal elégedett lehetek, természetes volt, hogy hosszabbítok” – fogalmazott Pastor, aki 2005-ben világbajnok, 2006-ban Európa-bajnoki második, 2008-ban pedig olimpiai harmadik volt hazája válogatottjával.


Pastorral elégedett Csányi


A célokkal kapcsolatban kifejtette, hogy a magyar bajnokságban és a kupában is szeretnének nyerni, ezért jött ide két és fél éve. „Nehéz lesz, de megpróbáljuk. A BL-ben is cél a fejlődés, amely szintén nem könnyű, mivel tavaly a legjobb nyolcig jutottunk, azt pedig nehéz túlszárnyalni. Úgy kell felkészítenünk a csapatot, hogy olyanokkal is versenyben legyünk, akik anyagilag jobb lehetőségekkel rendelkeznek” – tette hozzá.
A MOL-Pick Szeged Pastor és Krivokapic irányításával 2013 óta eddig 115 tétmérkőzést játszott, ebből 72-t a bajnokságban, hetet a magyar kupában, kettőt a Szuperkupában, 12-t az EHF-kupában és 22-t a Bajnok Ligájában. A 115 mérkőzésből 90-et (78 százalék) megnyert a csapat, 24-et elveszített (21 százalék), és csupán egyszer játszott döntetlent, a BL-ben tavaly a dán Aalborg ellen. Az összesen megszerezhető 230 pontból 181-et gyűjtött be, ez 78,7 százalékos teljesítmény.