Csányi: Nem bíztam a győzelemben

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is a helyszínen tekintette meg az 1-0-s magyar győzelemmel véget ért Európa-bajnoki pótselejtezőt, a meccs után pedig, útban az autója felé két kérdésre sikerült elkapnunk.


„Természetesen nem kérdés, hogy elégedett vagyok-e az eredménnyel. Tudtam, hogy jól felkészítették a csapatot, reménykedtem, hogy rúgunk gólt, és egy döntetlenre jók lehetünk, de előzetesen nem bíztam a győzelemben. Megérdemelten nyertünk, fegyelmezett volt a csapatunk. Jelentősen megnőttek az esélyeink a ma délutáni állapotokhoz képest” – mondta a VS.hu-nak.


Csányi a meccs után a VIP-kijáratnál


Arra a kérdésünkre, hogy mikor tudta meg, hogy Kleinheisler kezdeni fog, és hogy nem tartotta-e őrült húzásnak Bernd Storcktól a fiatal játékos csapatba állítását, így felelt: „Már sejtettem napok óta, de csak szerdán tudtam meg. Örülök neki, mert egy nagyon tehetséges, jó játékos. Nem tartottam őrült húzásnak, mert a szakmai stábbal együtt töltött nagyon sok időt a meccs előtt, az edzéseken jól teljesített, a fizikai állapota a felmérések szerint kiváló volt, és ez a meccsen is bebizonyosodott, mert remekül játszott.”


Mielőtt elhagyta volna a stadiont, megállt két kérdésre


A norvég sajtó meglehetősen lenézte a magyar válogatottat, amely erre csattanós választ adott, de Csányi szerint a norvég szövetség vezetői ugyanúgy tisztelték a magyar válogatottat, mint a magyarok a norvégokat. „A meccs előtt volt egy közös ebédünk, és a norvég vezetők legalább annyira aggódtak a meccs miatt, mint mi. Hogy mit kell csinálnunk a visszavágón? Ezt majd Storck és a stáb kitalálja, mindenesetre megnőttek az esélyeink, még ha Gera Zoli hiánya hatalmas veszteség is lesz” – utalt arra, hogy a Ferencváros középpályása eltiltás miatt nem játszhat a vasárnapi, budapesti visszavágón.