Csányi már Dárdai utódján gondolkodik

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Az MLSZ elnöke szerint a magyar futballnak az a hosszú távú érdeke, hogy legyen egy Bundesliga-edzője, így már gondolkodnak az utódláson.


A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) régi-új elnöke nyilatkozott az NSO-nak Dárdai Pálról, a magyar labdarúgó-válogatott és a Hertha BSC megbízott szakvezetőjéről. A két fél eltérően értelmezi a Dárdaival kapcsolatos szerződést: a Hertha visszahívási opcióról beszél, az MLSZ viszont úgy véli, a berliniek nem dönthetnek egyoldalúan a kérdésben.


Csányi szerint „Az igazság az, hogy a legtöbbször Vági Márton egyeztetett a Herthával. A tény az, hogy van egy szerződés, amely november harmincadikáig szól. Ez idő alatt a Hertha jelentkezhet olyan igénnyel, hogy visszarendelné Palit, ám a mi olvasatunkban ezt egyoldalúan nem teheti meg”. Csányi szerint eddig még nem jelentkezett a Hertha, de úgy véli, nyilvánvaló, hogy „ez a megoldás senkinek nem jó”. „A magyar futballnak hosszú távon az az érdeke, hogy legyen egy Bundesliga-edzője. Éppen ezért tudomásul kell vennünk, ha Dárdai Pál a Bundesligát választja” – mondta az MLSZ-elnök OTP-vezér, majd hozzátette:


El is kezdhetünk azon gondolkodni – és ezen a téren a jelenlegi kapitánnyal az élen sokak véleményére számítok –, hogy ki legyen az utódja. Mondom ezt annak ellenére, hogy ha kijutunk az Európa-bajnokságra, azt szeretném, hogy Pali vezesse a válogatottat.

Lájkolj minket a Facebookon!