Csányi gumifeldolgozó üzeme Kaposváron épül fel

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A környezetbarátnak ígért technológia ellenére Százhalombatta nem kért a beruházásból, ám több település örömmel fogadta volna az 50 állást.


Gumihulladék-feldolgozó üzemet épít a Homatech Recycling Zrt. 16 milliárd forintból Kaposváron 2018-ra - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi megyeszékhelyen. A politikus közölte: olyan világszínvonalú, környezetbarát technológia mintaüzeme létesül a városban, amely Kaposvárt a környezetvédelem és az újrahasznosítás élvonalába helyezi.

István Gábor, a magyar tulajdonú vállalat vezérigazgatója azt mondta, a tervek szerint a félszáz embert foglalkoztató üzemben évente 30 ezer tonna autógumi-hulladék hasznosítását tervezik hőbontásos módszerrel, az így nyert gázt az üzem energiaellátásához használják fel, a 10-12 ezer tonna ipari szenet, 12 ezer tonna olajat és 5-6 ezer tonna acélt értékesítik.

A Homatech Recycling többségi tulajdonosa a Bonitas 2002, amely az OTP-vezér Csányi Sándor vállalkozása. A technológiát is a milliárdos bankár egyik érdekeltsége, az OT Industries hozta be Magyarországra.