Csányi bizonytalan, mikor vezethetjük be az eurót

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Gyorsabb lehet a növekedés, mint Nyugat-Európában, de nem biztos, hogy 2020-ban Magyarország bevezetheti az eurót.


A magyar gazdaság jó úton halad, de nehéz megítélni, hogy 2020-ban be lehet-e vezetni az eurót - mondta Csányi Sándor. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint a közép-európai uniós országok a következő húsz évben gyorsabb gazdasági növekedést érhetnek el, mint a nyugatiak. "Kétségtelen, hogy a Brexit hatásai még kiszámíthatatlanok, de az EU és az Egyesült Királyság közötti új szerződésnek várhatóan nem lesz drámai hatása az unió gazdaságára" - mondta Csányi.

A lakosság számához képest még mindig sok a bank Magyarországon. „Főleg a környező országokat tekintve, több most az eladó bank, mint bármikor" - mondta. Csányi ott szeretne ésszerűen terjeszkedni, ahol kicsi az OTP piaci részesedése. A Budapest Bankkal kapcsolatban azt mondta: megvásárlása nem tartozik akvizíciós tervei közé.

Csányi Sándort a McDaniel College Budapest Campus évnyitóján díszdoktorrá avatták. Az elismerés annak is szólt, hogy a nevét viselő alapítvány közel 350 gyereket segített eddig. A tízéves korukban kiválasztott gyerekeket az egyetem elvégzéséig támogatják. A tehetséges mellett az is szempont, hogy szerényebb anyagi helyzetű családokban nevelkedjenek. Az alapítvány támogatásával tíz év alatt 55-en végezték el az egyetemet.