Csányi beszólt, Hemingway távozott?

Fotó: MTI/MTVA / Bruzák Noémi

-

Az egyik bulvárlap azt vizionálja, hogy fociháború miatt mondott le az MLSZ NB I-es bizottságának vezetéséről George F. Hemingway.


Akadnak klubok, amelyek több százmillió forinthoz jutottak, mert akadémiát működtetnek, mégis kilenc külföldivel vágnak neki egy meccsnek. Valaki csak azért, hogy támogatáshoz jusson, ne nevezze akadémiának az intézményt. Költse a pénzét amire akarja, a miénket ne pazarolja el!

mondta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) régi-új elnöke csütörtökön, az MLSZ tisztújító közgyűlésén. A Blikk információi szerint Csányi Sándor a Budapest Honvédra és annak vezetőjére, George F. Hemingwayre célzott szavaival.


A lap azt írja, hogy a Magyar Futball Akadémiát „üzemeltető” Honvéd a társaságiadó-kedvezmények után 692,25 millió forintot kapott – igaz, nem csak utánpótlás-nevelésre – az elmúlt években (2011–12: 233,75 millió Ft, 2012–13: 277,9 millió Ft, 2013–14: 180,6 millió Ft) a szövetségen keresztül, míg keretének jelentős részét légiósok alkotják. A téli átigazolási időszakban kilenc külföldit szerződtetett, legutóbbi, Újpest elleni összecsapásán nyolc légiós volt a kezdőcsapat tagja.


Csányi úr nem ránk gondolhatott, lehet, hogy a Győrre, ott kevésbé számítanak a fiatalokra. (...) Több akadémiai játékosunk játszik az NB I-ben és az NB II-ben, mint akármelyik másik nevelőegyesületnél, kivéve az MTK-t

nyilatkozta a lapnak Hemingway, aki azt állítja, régebb óta tervezte az NB I-es bizottság éléről való távozását. „Hét éve vezettem az NB I-es csapatokat, a jövőben erre kevesebb időt fordítok. Elhatározásomat írásban jeleztem, március 27-én tartottuk a titkos választást” – mondta Hemingway.


Az MLSZ honlapja rövid közleményben tudatta: a testületet a jövőben a Ferencváros ügyvezető igazgatója, Orosz Pál vezeti, az elnök helyettese Balogh Judit, a Paks ügyvezetője lesz.