Csányi bejelentette az NB I létszámának csökkentését

-

Kevesebb külföldi focista játszhat majd a magyar csapatoknak., megszűnik a Ligakupa. A szurkolói kártyával elégedett az MLSZ.


Eredetileg csak a 2016-2017-es szezontól szűkülnek 12 csapatosra az NB I. Mivel öt csapat, a Győr, a Pécs, a Pápa, a Nyíregyháza és a Kecskemét most sem kapott licencet (az Újpest FC, mint arról a VS.hu már beszámolt, igen) végül, így már a következő idénytől csökkenhet a létszám. (Május 26-án lesz a licenc-ügy másodfokú döntése, ám ott várhatóan nem változik az elsőfokú döntés.) Amennyiben páratlan számú csapat rendelkezik majd a szükséges indulási joggal, akkor feltöltik az élvonalt páros számúra.

A Magyar Labdarúgó-szövetség emellett korlátozná a csapatokban játszó külföldiek számát és előírná, hogy hány 20 év alatti játékosnak kell a pályán lennie. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azt mondta, hogy a szövetség azokat a csapatokat premizálja majd, ahol a keretben legfeljebb hét játékos külföldi és a pályán sem lehet több egyszerre háromnál. Azoknál a csapatoknál, amelyek a nemzetközi kupákban érdekeltek, tíz és öt ez a két szám.

Az elnök azt is bejelentette, hogy a kevésbé népszerű Ligakupa megszűnik, a Magyar Kupában pedig úgy sorsolnak, hogy az élvonalbeli csapatok csak a 16 között találkozzanak. Ettől az MLSZ azt várja, hogy a nagyobb csapatok eljutnak vidékre és „népszerűsítik a labdarúgást". Újságírói kérdésre Csányi Sándor azt mondta, sem a szurkolói kártya célját, sem az eddigi működését nem látja hibásnak.


Ezt a cikket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyerekek illusztrálták. Segítse őket adója 1%-ával!