Csalás miatt nyomoznak Demján cége ellen

-


Három alvállalkozója feljelentést tett a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. ellen csalás miatt, miután bírósági döntéssel sem tudták rákényszeríteni a vállalatot, hogy kifizesse őket. A XI. kerületi rendőrkapitányság az ügyészség döntése nyomán csalás vétségével elrendelte a nyomozást - írja a Népszabadság.

Az alvállalkozók a Kőérberek Tóváros lakópark építésének második ütemén dolgoztak. A feljelentés szerint az egyik céget a munka elvégzése után győzték meg, hogy - valójában nem létező - minőségi kifogások miatt 30 százalékot engedjen az elvégzett munka árából. Hiába adott azonban neki igazat a Pesti Központi Kerületi Bíróság, és kötelezte fizetésre a céget, a csökkentett árat sem kapta meg.

Az Arcadom alvállalkozóinak feljelentése szerint rendszeresen megtörtént, hogy a munka elvégzése után kész tények elé állították őket. Elfogadják az eredetileg kialkudott ár 50-70 százalékát, vagy nem kapnak semmit. Az egyik feljelentés szerint az Arcadom egyik vezetője azt közölte: "Nálunk az az üzletpolitika, hogy egyik alvállalkozónkat sem fizetjük ki maradéktalanul".

A felszámoló kimutatása szerint az Arcadom 200 hitelezője 17 milliárd forintot követel a cégtől. Az összegből 10 milliárd jogosságát nem vitatta az Arcadom, csak éppen nem fizette ki az elvégzett munkák után benyújtott számlákat. Az érintettek többsége egykori alvállalkozó, mikro- és kisvállalkozás.