Családi vállalkozásban készül a Trump-adminisztráció

Fotó: AFP / BRENDAN SMIALOWSKI

-

Trump Chris Christie helyett Mike Pence leendő alelnökre bízta a hatalomátadás irányítását.


A Klubrádió tudósítása szerint erős kritikákat váltott ki, hogy Donald Trump megválasztott elnök úgy döntött, a hatalomátadást bonyolító csapat munkájában mostantól részt vesz három felnőtt gyereke és a veje, Jared Kushner, valamint kampányfőnöke, Steve Bannon és Peter Thiel, a PayPal pénzügyi vállalkozás alapítója is.

Trump pénteken Twitter-üzenetben jelezte: egész nap nagyon elfoglalt, mert a leendő kormány tagjairól konzultál, s hamarosan „nagyon fontos bejelentéseket tesz” kormányának várható összetételéről – jelentette az MTI. Az NBC televízió információi szerint Donald Trump – annak ellenére, hogy „washingtoni mocsárcsapolást” ígért a kampányban – jó néhány bennfentes kongresszusi politikus kormányba emelését fontolgatja.

A leendő amerikai elnök Chris Christie helyett leendő alelnökére, Mike Pence-re bízta a hatalomátadást bonyolító csapat irányítását.

Chris Christie New Jersey-i kormányzó ugyan továbbra is részt vesz a munkában, de sajtóhírek szerint azért váltotta őt Mike Pence, mert a napokban két közeli munkatársát elítélték egy korrupciós ügyben. Magát a kormányzót nem fogták perbe, de a gyanú árnya változatlanul rávetül.

Christie, aki Donald Trump régi családi barátja is, az elsők között támogatta Trump elnökjelöltségét, jóllehet, ő maga is indult az elnökjelöltségért folyó versenyben, de viszonylag korán kiszállt a küzdelemből.