Csaknem egy hetet kell várnunk az igazán jó időre

Fotó: MTI/MTVA / Czeglédi Zsolt

-

Vasárnaptól egyre jobb lesz az idő, a napsütéses nyár viszont csak csütörtökön érkezik meg.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak az északi tájakon lehet vékonyabb a felhőzet. Délutánig többfelé, majd egyre inkább már csak a déli tájakon várható eső, záporeső.


Jelentős csapadékmennyiség eshet a délkeleti tájakon, akár 10-30 milliméter is előfordulhat. Az északkeleti szél is élénk lesz, a tartósan borús, esős tájakon csak 16 és 20, máshol 21 és 25 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnaptól majd kicsit javul az idő, noha reggelre bizonyos helyeken 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben azonban sokat süt a nap, és így délután nagyon kellemes idő alakulhat ki 22-27 fokkal.

Hétfőn erős lesz a déli szél, ami meleg levegőt hoz magával, a napi csúcshőmérséklet 27 fok körül alakul majd.

Kedden, és szerdán aztán újra több lesz a felhő, szórványosan záporeső, zivatar is várható. Élénk lesz az északnyugati szél is, de a hőmérsékletben nem lesz igazán változás, 26-27 fokra számíthatunk.

A jövő hét csütörtökétől – egészen vasárnapig – aztán folytatódik a felmelegedés, és többórás napsütés valószínű. Igazi nyári idővel érhet véget az augusztus.