Csaknem egy héten keresztül esik ránk az eső

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Jövő hét szombatig mindennap számíthatunk valamennyi csapadékra a Köpönyeg előrejelzése szerint.


Hétfőn borult idő lesz, csak néha szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Sokfelé számíthatunk esőre, záporra. A szél fokozatosan északnyugatira fordul és megélénkül. Reggel 6, délután 9 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Hidegfronti hatással számolhatunk. Vizes utakra, vízátfolyásokra készülhetnek az autósok. A sok eső a talaj telítettsége miatt több helyen belvizet okozhat.


Kedden a borongós időjárás mellett sokfelé lesz újabb eső. Főleg a Dunántúlon jelentős mennyiségű (akár 20-40 mm) csapadék eshet. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk. 5 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán viszont már kisüthet a nap: délelőtt szórványosan fordul elő eső, zápor, néhol zivatar, aztán napközben csökken a felhőzet, több helyen kisüthet a nap, és mérséklődik a szél. 10 fok körüli maximumokra van kilátás.

A szerdai napsütés után azonban csütörtökön újból erősen felhős lesz az ég. Szórványosan – nagyobb eséllyel a déli tájakon – lesz eső, zápor. 6 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, gyorsan robogó felhőkből elszórtan alakul ki zápor. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. Hidegfront érkezik, néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.