Csaknem egész jövő héten esik

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A hét eleji enyhe időhöz sok eső társul, hét végére visszatérhet a fagy és a hó - derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.


Vasárnap délelőtt borult időre számíthatunk, sokfelé kiadós mennyiségű esővel. Délután csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék. A magasabban fekvő tájakon néhol még kialakulhat ónos eső. A déli, majd a nyugati szél többfelé megerősödik. Erős melegfronti hatás lesz. Plusz 2 és 5 fok lesz, de van, ahol 10 fokig melegedhet a hőmérséklet.


Hétfőn folytatódik a borongós idő. A nap első felében csak szórványosan, déltől aztán ismét sokfelé várható sok eső. Északon 2-7, délen 7-13 fok közötti értékeket mérhetünk. Erős, nyugaton viharos lesz a déli szél.

Kedden reggel még többfelé lehet eső, majd csökken a felhőzet és napközben már csak záporok fordulnak elő. A szél fokozatosan északnyugatira fordul és erős marad. 5 és 11 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szerdán szeles, változóan felhős időre van kilátás. Elszórtan valószínű záporeső. Egyelőre marad az enyhe idő: plusz 5-6 fok lehet.

Csütörtökön és pénteken ismét erősen megnövekszik a felhőzet és csütörtökön egyre többfelé ered el az eső, melyet - az észak felől érkező hideg levegő hatására - pénteken mind több helyen vált felhavazás, hózápor.

Hétvégén szeles idő várható, erős lehűléssel, hózáporokkal. Visszatérhet a fagyos levegő.