Csaknem 50 millió embert fenyegetnek a tornádók Amerikában

Fotó: Fotó: Europress/Getty Images/Tasos Katopodis / Fotó: Europress/Getty Images/Tasos Katopodis

-

Tovább pusztítanak a tornádók az Egyesült Államokban, amelyek vasárnap legkevesebb 19 ember halálát okozták Arkansas, Oklahoma és Iowa államban. A keleti part felé haladó tornádók csaknem 50 millió ember biztonságát fenyegetik az Délkeleten, az eddig érintett államokon kívül Tennessee-ben és Georgiában is. A meteorológiai előrejelzés szerint a forgószeles viharok napokig eltarthatnak majd.


Mississippi államon kedd estig legkevesebb féltucatnyi forgószél haladt át. A 34 ezres Tupelóban - Elvis Presley szülővárosában - több száz ház megsérült, de áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. Mike Beebe, Arkansas kormányzója hétfőn bejelentette, hogy az államban legalább 15-en haltak meg, két kisiskolás fiú akkor vesztette életét, amikor egy barátjuk szülei a közelgő vihar hírére hazaküldték őket. A ház, amelyből a gyerekek elmentek, épen maradt, a fiúk családjának az otthona összedőlt. Kansasban egy ember vesztette életét, a rendőrség feltételezése szerint a vihar következtében, Oklahomában és Iowában egy-egy áldozata volt a vasárnapi tornádóknak.


Tornádó, Mississippi, Arkansas, Texas, Louisiana, Tennessee Tornádó, Mississippi, Arkansas, Texas, Louisiana, Tennessee Tornádó, Mississippi, Arkansas, Texas, Louisiana, Tennessee - - - - - - - - - - - - - -   - - -- - -