Csak tévedésből állították ki a Veszprém átlövőjét?

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Momir Ilic már túltette magát pályafutása első piros lapos kiállításán. A szerb kézist szombaton, Zágrábban küldtek le a pályáról a BL-ben.


Momir Ilicet, az MVM Veszprém szerb átlövőjét, a BL kétszeres gólkirályát szombaton este Zágrábban majdnem szétvetette a düh, miután piros lappal végleg kiállították. A decemberben 34. születésnapjához érkező játékos hétfőre túltette magát az eseten, mi több, a Telekom Sporthír Szolgálatnak azt mondta, sosem volt a szándékos szabálytalanságok embere.


A sárgát elfogadta volna

„Egyszerre vagyok támadó- és védőjátékos, így jól tudom, mire számíthatok, ha mi megyünk előre, de azt is, hogy hátul az ellenfelek megfékezése a feladat. Kemény és harcos, de sportszerű játékosnak tartanak, aki eddig sokkal, de sokkal többet kapott, mint amennyit adott. Nem a szándékos szabálytalanságaimról vagyok híres, soha nem volt az a célom, hogy valakinek sérülést okozzak. Zágrábban is csak egy normál taktikai fault történt. Ha felmutatnak egy sárga lapot, kicsit csóválom a fejemet, de nem szólok semmit. A pirost, hivatásos pályafutásom első, előzmények nélküli pirosát viszont nem érdemeltem meg. Hat szerb, illetve szlovén csapatban játszottam már, aztán hét évet a kemény Bundesligában harcoltam végig, 2013 óta pedig a Veszprém sikeréért hajtok, de egyetlen szabálytalanságért sem kaptam végleges kiállítást” – panaszolta Ilic, akinek ráadásul a kiállítását hosszasan ünneplő zágrábi közönséget is el kellett viselnie.


Visszaadhatatlan pofon

Ilicnek sosem volt baja a meccset vezető dán játékvezetőkkel: „Ha nem is a barátom, de jó ismerősöm Gjeding és Hansen, akik most vélhetően színt tévesztettek. Többször is megnéztem a mérkőzés felvételét, és minden alkalommal arra jutottam, hogy nem piros lapot érdemeltem volna. Számomra eddig ismeretlen pofont kaptam, képletesen fogalmazva olyat, amit csak tűrni lehet, viszonozni aligha.”

„De nem ez a lényeg – fordult optimistába az átlövő. – Nagy László nélkül, engem, és a megsérült Zeitzet elveszítve is győzni tudtunk egy nagyon fontos meccsen, ami ismét bizonyította, hogy nem csak fizikailag és taktikailag, hanem mentálisan is nagyon erősek vagyunk. A sport pontosan ilyen: van úgy, hogy minden összejön, fut a szekér, de aztán hirtelen minden megváltozik, és egymást követik a bajok. Azok az igazán nagy csapatok és közösségek, amelyek a válságos helyzetekben is tartani tudják magukat, és nem veszítik el a fejüket.”


Két győzelem 24 óra alatt

A Veszprémet dicséri, hogy a hétvégén 24 óra leforgása alatt így is két mérkőzést, egy-egy BL-, illetve SEHA Liga-összecsapást is meg tudott nyerni, így mindkét sorozatban őrzi a veretlenségét. Ilic külön megemlítette a sziporkázó szlovén Gasper Margucot, aki a Veszprém zágrábi 21 góljából egymaga nyolcat jegyzett.

„Remélem, hogy hamarosan kiegészül a csapatunk, de addig is úgy fogunk harcolni, mintha senki sem hiányozna az edzéseken és a mérkőzéseken. Meggyőződésem, hogy ismét is ott leszünk a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, és harcban leszünk az első helyért” – hangsúlyozta a 114-szeres szerb válogatott játékos.