Csak nem bír magával a rebellis teniszező

Fotó: AFP / JAVIER SORIANO

-

Az ausztrál Nick Kyrgiost 1500 dollárra büntette a férfi teniszt szervező ATP. „Cirkusz, őrült körülmények” – háborgott Sanghajban.


A világranglistán 32. játékosnak azért kell fizetnie, mert a sanghaji kemény pályás torna első fordulójában „hangos obszcenitással” adott hangot véleményének az osztrák Andreas Haider-Maurer elleni győztes mérkőzésén. Kyrgios „cirkusznak” nevezte a versenyt, „őrültnek” a körülményeket, és még a borítást is szidta.

„Sokkal jobbat vártam egy Masters-tornától – mondta a meccs után Kyrgios. – Roger Federert vagy Rafael Nadalt nem hagyják ilyen körülmények között pályára lépni, ők mindig a centerpályán játszanak, ahol a legnagyobb rendben vannak a dolgok.”

A húszéves teniszező eltiltást is kaphat mostani szavaiért, miután az augusztusi, montreali tornán a pályán és az öltözőben is nézeteltérésbe keveredett Stanislas Wawrinkával. Az ominózus összecsapáson, amelyet Wawrinka – hivatalosan hátsérülése miatt – feladott a harmadik játszmában, Kyrgios átszólt svájci riválisának a pályán: „Kokkinakis megdöngette ám a barátnődet. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom.”

Az ATP szerint Kyrgios „kirívóan sportszerűtlen volt, és rosszat tett a tenisznek” akkori cselekedetével, amelyet hat hónapra felfüggesztett egy hónapos eltiltással, valamint 25 ezer dolláros büntetéssel szankcionált. Ezt azt jelenti, hogy a játékosnak fél évig – február 24-ig – makulátlanul kellett volna viselkednie, különben eltilthatják. Nem tudni, a mostani balhéja átmegy-e az ATP ingerküszöbén.