Csak ki akarják csinálni a pedofíliával vádolt kajakedzőt?

Fotó: AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV

-

Lehetséges, hogy irigység és szakmai indokok lapulnak a háttérben azzal az ismert kajakedzővel szemben, akit azzal vádolnak, hogy több tizenéves tanítványát is molesztálta.


„Lehetséges, hogy csak ki akarják csinálni. Nagyon nem szeretik őt Nagykanizsán, sőt, gyűlölik. Mióta odament, átrendezett sok mindent, kirúgott olyan versenyzőket, akik abban a klubban nőttek fel” – mondta a VS-nek egy neve elhallgatását kérő kajakos.

A Borsonline is arról számolt, hogy több tanítványa és kollégája állítja, hogy az edző anyagilag súlyosan megkárosította őt, tönkretette a karrierjét. Sok nagynevű kajakos és az egyik hazai edzőfejedelem is haragszik rá, a kajaktársadalom nem felejtette el, hogy az edző a 2008-as pekingi olimpia előtt magához csábította a női négyes tagjait, majd a játékok után 29 millió forintos jutalom ütötte a markát.


A Pekingben győztes női négyes (balról: Janics, Kozák, Szabó, Kovács)


Szintén sokakat zavar, hogy a mai napig élvezi a szakszövetség bizalmát, és a MOB továbbra is folyósítja a kiemelt edzői juttatását, így összességében több mint 600 ezer forintot visz haza havonta.

Maga az edző a Facebook-oldalán arról írt, hogy a nagykanizsai klub egyik korábbi trénere akarja őt lejáratni. A pedofíliával vádolt edző korábbi tanítványa, Kucsera Gábor a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, képtelen elhinni, hogy kislányokat molesztált, hiszen akkor ez a korábbi közös munkájuk során feltűnt volna neki.

„Egyébként is, én sok üzenetet váltottam vele az évek során, ő nem így szokott fogalmazni, ahogy ezekben a napvilágra jutott üzenetekben fogalmaznak” – mondta Kucsera.