„Csak játszottam” – megszólalt a pólóbotrány főszereplője

Fotó: AFP / JOSEP LAGO

-

Horváth Csaba szerint pitiáner összegekkel fogadott csak a saját meccseire, ezt a bundabotrányba keveredett vízilabda-játékvezető a Blikknek mondta el.


A Szerencsejáték Zrt. korábban jelezte a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy egy játékvezető az általa vezetett meccsekre fogadott, de kilétét nem adhatta ki. Az ob I-ben közreműködő valamennyi játékvezető azonban a szeptember 6-án, Kecskeméten megtartott konferencián aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben hozzájárultak adataik kiadásához. A Szerencsejáték Zrt. ennek birtokában megnevezte az érintett játékvezetőt: Horváth Csaba kilenc alkalommal kötött fogadást a Szerencsejáték Zrt-nél az általa a 2014/15-ös szezonban vezetett mérkőzésre, hétnek eltalálta az eredményét.


Horváth (középen) a saját meccseire fogadott


Az egyik legtöbbet foglalkoztatott 50 éves bíró a Blikknek így reagált: „Nagy hibát követtem el.


Mentségemre szól, hogy pitiáner összegekről van szó, nem ezek változtatnak az életszínvonalamon, csak játékként fogtam fel.

Összesen 20 ezer forintot töltöttem fel az online fogadóirodánál a számlámra. Az ellenőri jelentések bizonyítják, mindig jól végeztem a feladatomat. Meg sem fordult a fejemben, hogy befolyásoljam a meccseket, ahogy az sem, hogy a fogadásból baj lehet, különben nem írtam volna alá a határozatot, amely miatt az ügy kibukott.”

Horváth Csaba arra nem emlékezett, hogy az általa vezetett márciusi Szolnok-OSC (12-9) bajnoki döntőre is fogadott volna. Fegyelmi eljárás indult ellene.