Csak ezen a héten 118 milliónyi közbeszerzés landolt a Századvégnél

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

Jól megy a Századvég csoportnak: hétfőn és szerdán is nyertek tendert, a K-Monitor szerint oldalanként csaknem 200 ezer forintot fizet majd az állam a tanulmányokért.


Három napon belül hat tenderen összesen 118 millió forint értékben nyert közbeszerzéseket a kormányközeli Századvég-csoport – írja a K-Monitor. Az antikorrupciós civil szervezet honlapján található összeállítás szerint hétfőn és szerdán összesen hat, tanulmányokra kiírt közbeszerzésben hirdettek eredményt, a Századvéghez tartozó Századvég Gazdaságkutató Rt. és a Századvég Alapítvány minden esetben lenyomta riválisait.


Az összeállításból kiderül, hogy a nyerteseknek többek között a „Családok gazdasági helyzetének változása”, „Társadalmi rétegek gazdasági státuszának változása” vagy éppen a „2014–2020-as uniós fejlesztési ciklus” témájában kell tanulmányokat készíteniük, de írnak majd egy 2040-ig tartó időszakkal számoló „nemzeti energiavíziót” is. Mivel a tanulmányok elvárt terjedelme jellemzően 90-100 oldal, a K-Monitor számításai szerint oldalanként csaknem 200 ezer forintot számlázhatnak majd a nyertesek.

További részletek a K-Monitor honlapján.