Ronaldo kihagyott egy büntetőt – első helyen Dzsudzsákék

Fotó: MTI/EPA / Georgi Licovski

-

A portugál válogatott gól nélküli döntetlent játszott Ausztriával az Európa-bajnokság szombati játéknapján, az F csoport második fordulójában.


Eb, F csoport, 2. forduló

Portugália–Ausztria 0-0

Párizs, Parc des Princes, 42 ezer néző
v.: Nicola Rizzoli (olasz)
Portugália: Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro - Quaresma (J. Mário, 71.), W. Carvalho, Moutinho, A. Gomes (Éder, 83.) - Nani (Rafa Silva, 89.), C. Ronaldo
Ausztria: Almer - Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs - Harnik, Ilsanker (Wimmer, 87.), Baumgartlinger, Arnautovic - Alaba (Schöpf, 65.), Sabitzer (Hinterseer, 85.)
sárga lap: Quaresma (31.), Pepe (40.), illetve Harnik (47.), Fuchs (60.), Hinteregger (78.), Schöpf (86.)


A kezdőként pályára lépő Cristiano Ronaldo pályafutása 128. válogatott mérkőzését játszotta, ezzel megdöntötte Luis Figo csúcsát, és immár önállóan vezeti a portugálok örökranglistáját.


Az első nagy helyzet az osztrákok előtt adódott, de a 3. percben Harnik közelről a kapu mellé fejelt. A 12. percben Nani lövését lábbal, Vieirinha kísérletét pedig kézzel védte Almer kapus. A 22. percben Ronaldo lapos lövése ment a kapu mellé, majd egy szögletet követően Nani fejelt a keresztlécre. A szünet előtt Alaba szabadrúgása után a gólvonalról mentettek a portugálok.

A játék képe a folytatásban sem változott, a portugálok támadójátéka volt a meghatározó, Ausztria válogatottja az ellentámadásokra apellált. Az 55. percben Ronaldo mindkét lövését védte Robert Almer.

A 79. percben büntetőhöz jutott Portugália, de Ronaldo csak a kapufát találta el.A 85. percben a Real Madrid támadója a kapuba fejelte a labdát, de a bíró les miatt nem adta meg a gólt.


A portugálok fölényére jellemző, hogy 23 alkalommal kísérleteztek kapura lövéssel, az osztrákok viszont csak háromszor. Ezek közül 10, illetve 2 találta el a kaput.

Az F csoportot a harmadik forduló előtt a magyar válogatott vezeti 4 ponttal, amely szerdán a kétpontos Portugáliával találkozik.