Csak egy átlagos rendőri ellenőrzés, mutassa a végbelét!

Fotó: citizenside.com / CITIZENSIDE/TERRY SCOTT

-

Fehér rendőrök ellenőrizték egy autó fekete utasait az Egyesült Államokban.


A dél-karolinai Aikenben feltartóztatott autóval és a női sofőrjével is tulajdonképpen minden rendben volt, a rendőr azonban mégsem hagyta békén a másik utast, Elijah Pontoont. A fedélzeti kamera felvétele szerint a priusszal rendelkező fekete férfit kiparancsolták az autóból, és megbilincselték. Ugyanakkor, mivel ő csak az autó utasa volt, egyáltalán nem kellett volna igazolnia magát, még akkor sem, ha jogos lett volna az autó feltartóztatása. Az ezt követő invazív vizsgálatra pedig végképp semmilyen okuk nem volt a rendőröknek. Ennek ellenére a férfi átadta a jogosítványát Chris Medlin rendőrtisztnek. (Az Egyesült Államokban a jogosítvány egyfajta személyigazolványnak számít).

A rendőrtiszt még el is magyarázta neki, hogy az előélete miatt egy kutyával is megvizsgáltatják az autót, és közben hozzátette: „Ezért megfizetsz, fiam!” A kutya nem talált semmit, a rendőrök sem találtak semmit, pedig alaposan átnézték az autót. Ekkor jutottak arra a következtetésre, hogy megvizsgálják a fekete fiú rectumát is. A videóban elhangzottak alapján csak egy aranyeret találtak.A női sofőrt is átvizsgáltatták egy női rendőrrel, a később beadott panaszuk szerint Hicks melleit nagy nyilvánosság előtt fedték fel. Végül egy figyelmeztetéssel engedték tovább őket, noha az nem világos, hogy miért is kapták a figyelmeztetést, hiszen semmit nem találtak náluk, és szabálysértést sem követtek el.

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség. A Washington Post úgy tudja, hogy Medlin rendőrtiszt még mindig a rendőrkapitányságon dolgozik.