Csak az ajándéknak örülhet majd karácsonykor, az időjárásnak nem fog

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Marad a lehangoló borús, párás idő a következő napokban is. Havazás szinte biztosan nem lesz az ünnepek alatt. A Köpönyeg.hu előrejelzése.


Nem várható változás időjárásunkban. Vasárnap is erősen felhős, párás, több helyen tartósan borult és ködös idő lesz. Inkább csak nyugaton süthet ki rövid időre a nap. A délkeleti szél néhol megélénkül. Reggel 0, délután 4 fok körül alakul a hőmérséklet. Front nem terheli a szervezetünket. Továbbra is rossz látási viszonyokra számíthatnak az autósok.


Hétfőn az ország nagy részén folytatódik a szürke, nyirkos időjárás; de a tovább élénkülő és északnyugatira forduló szél hatására nagyobb eséllyel szakadozhat fel a ködfelhőzet, és bújhat elő a nap. 2 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk délután.Na, ezt egy darabig még felejtse el!


A hét közepén főleg délen és nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet, és ezeken a tájakon kevés napsütés is várható. Máshol marad a sok felhő és a párás levegő. A derengőbb részeken akár 9-10 fok is lehet, a tartósan borult tájakon csak 2-3 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Szenteste napján nem várható lényeges változás: tartósan borús és változóan felhős tájak változnak majd. Rövid ideig tartó napsütés elsősorban a Dunántúlon és délen esélyes. Szitálás főleg az északkeleti tájakon alakul ki. 3 és 11 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Legalább front nem lesz.