Csak a jövő héten melegszik az idő

Fotó: Adam Szedlak

-

Vasárnap még hideg, szeles, esős idő van.


Vasárnap kelet, északkelet felől újabb csapadéktömbök érik el hazánkat. Eleinte főleg északkeleten, majd az északi országrészben számíthatunk kiterjedt esőre - írja a Köpönyeg. Késő délutántól nyugat felől csökken a felhőzet, de a középső tájakon még este is lehet gyenge eső, záporeső. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz, északnyugaton viharos széllökésekre készülhetünk. Általában 15 és 20 fok között várható a legmagasabb hőmérséklet, de keleten ennél melegebb is lehet.


Hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Rosszak a közlekedés feltételei: vizes utakra, vízátfolyásokra számíthatunk erős oldalszéllel.

A Balaton vize 18-20 fokra hűlt.

Hétfőn az olykor viharossá fokozódó északnyugati szél hatására tovább szakadozik a felhőzet, már több órás napsütésre van kilátás. Futó záporok főleg délnyugaton és a Tisza vonalában fordulhatnak elő. Erősödik a nappali felmelegedés: 26 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedden sok napsütés valószínű. Csapadék csak elvétve alakulhat ki. 27 fok körüli értékeket mérhetünk a délutáni órákban.