Csajozni próbált a halott Cecil képével az amerikai fogorvos

-

Walter Palmer nem lett szimpatikusabb.


Walter Palmer a rendelője melletti étterem pincérnőjét próbálta meg levenni a lábáról Cecilnek, Zimbawe leghíresebb oroszlánjának a képével, és azzal dicsekedett, hogy lelőtte a világ legnagyobb oroszlánját.

A Cecil élettelen fejéről készült közeli kép azonban nem tett nagy benyomást a pincérnőre. Danielle beszámolt róla, hogy a férfi az állította, rekordot döntött az afrikai trófeával, de a nőt ez sem érdekelte igazán. „Az apám lehetne” – mondta a fiatal nő a Daily Mirrornak.

A pincérnő beszámolója nem sokkal azután került nyilvánosságra, hogy Zimbabwe közölte, kéri a kiadatását az amerikai fogorvosnak, aki orvul megölte Cecilt, az ország népszerű állatát. A fogorvost Zimbabwében akarják felelősségre vonni, mivel megsértette az ország törvényeit.

Walter Palmerre össztűz zúdult, miután kiderült, hogy ő gyilkolta meg Cecilt. A férfi azonban azt állítja, hogy legális vadászaton vett részt, és nem tudta, hogy Cecil védett állat volt. Palmer 61 ezer dollárt fizetett, hogy levadászhasson egy oroszlánt. Július elsején találta el Cecilt. Azóta bocsánatot kért minnesotai pácienseitől, akik a felháborodás miatt otthagyták a praxisát.

A világban évente mintegy 600 oroszlánt vadásznak le – állítólag – legálisan, ekkora botrányt még egy eset sem okozott.