Cristiano Ronaldo 2021-ig marad a Real Madridnál

Fotó: ANADOLU AGENCY / BURAK AKBULUT

-

Saját bevallása szerint nem az utolsó szerződését írta alá Cristiano Ronaldo, aki hétfőn kora délután hosszabbította meg 2021-ig kontraktusát a Real Madriddal.


A háromszoros aranylabdás futballistát eddigi szerződése 2018 nyaráig kötötte volna a Bajnokok Ligája-győztes királyi gárdához, ezt toldották most meg 2021. június 30-ig. A 31 esztendős Ronaldo azonban már most jelezte, további tervei vannak a klubbal:


„A mostani nem az utolsó szerződésem, ezt már most tisztázhatjuk” – szögezte le mosolyogva Ronaldo, aki 371 találattal a Real Madrid történetének legeredményesebb gólszerzője. Hozzátette, az idei év a BL-sikerrel és az Európa-bajnokság megnyerésével, valamint a szerződéshosszabbítással egy „álomesztendő”. „Ez rendkívül különleges számomra. Az élet szép, nekem elhihetik.” Az aláírást követően Ronaldo Florentino Pérez klubelnöktől egy madridi mezt vehetett át, hátán a 2021-es számmal.

„Ez a nap túl különleges ahhoz, hogy gólszerzésről beszélgessünk” – felelte újságírói kérdésre, amely az önmagához képest gyenge idénykezdését firtatta: ebben a szezonban 12 mérkőzésen mindössze hétszer talált be. „Ronaldo egy ikonná vált klubunkban, ő a jelképe a labdarúgás története legjobb klubjának. Kétségtelen, hogy megkülönböztethetünk egy »Ronaldo előtt« és egy »Ronaldo után« korszakot a Real Madridnál” – méltatta Florentino Pérez a portugál támadót, aki 2009-ben érkezett a fővárosi együtteshez. A legutóbbi hat idényben kivétel nélkül legalább 50 találatot jegyzett tétmérkőzéseken. A Real Madriddal többek között bajnoki címet, két Király-kupa-sikert és két BL-diadalt, valamint klubvilágbajnoki címet ünnepelhetett.

Cristiano Ronaldo mellett több kulcsjátékosával szerződést hosszabbított már a Real Madrid, így Luka Modric kontraktusát 2020. június 30-ig toldották meg, míg Toni Kroos és Gareth Bale 2022-ig írt alá.