Courtney Love kocsijára is rátámadtak az őrjöngő párizsi taxisok

Fotó: AFP / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

-

Egyre nagyobb a balhé Franciaországban az Uber elleni tüntetéseken. A rendőrök már könnygázzal lövik a taxisokat.


Sok dolguk van a francia rohamrendőröknek, miután csütörtökön határozatlan idejű blokádba kezdtek a taxisok az Uber ellen tiltakozva. A hivatásos sofőrök nem elégedtek meg a repülőtérre vezető utak és a nagyvárosok legfőbb kereszteződéseinek lezárásával, hanem rátámadtak az általuk gyanúsnak ítélt autósokra is.

Pechjére Kurt Cobain özvegye, Courtney Love is arra járt, akinek túszul ejtették a sofőrjét, majd baseballütővel szétverték a kocsiját. Az énekesnő a Twitteren számolt be a balhéról, megjegyezve, hogy Bagdadban nagyobb biztonságban érezte magát, mint Párizsban.Az MTI szerint a rendőrség a párizsi körgyűrűn könnygázt is bevetett, hogy az egyik legforgalmasabb, nyugati kivezető utat felszabadítsa. A környéken petárdák is robbantak, a dühös taxisok szemetesek borogattak fel. Ugyanitt az egyik sofőr leszerelte gépkocsija kerekeit, és azokat a sztrájkolók a rohamrendőrök elé dobták, hogy akadályozzák a beavatkozást.

Toulouse-ban mintegy negyven taxi sorakozott fel a pályaudvar előtt, és százan igyekeztek a repülőtérhez. Marseille-ben is a repülőteret, a pályaudvart és az autópályára vezető egyik alagutat torlaszolták el a taxisok.

Az elmúlt héten számos összetűzés történt a taxisok és a Uber sofőrjei között: Lyonban egy Uber-utast, Nizzában pedig egy sofőrt bántalmaztak súlyosan a taxisok, a gépkocsikat megrongálták.