Cortina nagyon szorított a magyaroknak

Fotó: Bongarts/Getty Images / Alexander Hassenstein

-

A volt szövetségi kapitány örül, hogy volt játékosai edzőként lettek részesei a feljutásnak, „reméli”, felkérik majd segédedzőnek egyszer.


Krakkóban, a divízió I/A világbajnokságon feljutott az A-csoportba a magyar jégkorong-válogatott. A korábbi szövetségi kapitány, Pat Cortina éppen Csehországban vezeti A-csoportos vb-n a német válogatottat, itt nyilatkozott az NSO-nak.


Nagyon boldog vagyok, hogy feljutott a magyar válogatott, természetesen nagyon szorítottam a sikerért. Boldog vagyok, hogy összejött ez a feljutás. Bár a meccseket nem láttam, folyamatosan lestem a számítógépem és a mobilom. Minden alkalommal, amikor lehetőségem volt, követtem a magyar csapat sorsát

– mondta Cortina, majd hozzátette: nagyon örül, hogy több egykori játékosa már edzőként volt részese a sikernek. „Sokszor viccelődtünk korábban és mondtam nekik, hogy ha edzők lesztek, ugyanolyan őrültek lesztek mint én és felkértek másodedzőnek” – tette hozzá mosolyogva.


A német válogatott egyébként csütörtökön 4-3-ra kikapott a svédektől, a prágai A-csoportban Kanada, Svédország, Svájc, Csehország és Franciaország mögött a hatodik helyen állnak. Ausztriát és Lettországot előzik, ha nem végeznek utolsóként, akkor bent maradnak a világelitben.