Conor McGregor visszavonulásának híre felrobbantotta az internetet

Fotó: BRAZIL PHOTO PRESS / Adriana Spaca

-

Az ír ketrecharcos szupersztár a Twitteren közzétett nyilatkozata után kikerült az UFC 200 programjából. Lehet, hogy csak viccelt, de lehet, hogy tényleg visszavonul első veresége után.


Az MMA (Mixed Martial Arts) jelenlegi legnagyobb sztárja a Twitteren a következő üzenetet írta ki kedden este: „Elhatároztam, hogy fiatalon vonulok vissza. Köszönöm, hogy szurkoltatok nekem. Találkozunk később.”Hogy ez az ír harcos azonnali visszavonulását jelenti-e, vagy egy majdani időpontot, azt mindenki csak találgatja, hiszen a 27 éves McGregor még jó néhány év múlva is „fiatal” lesz. Nála ugyanis sosem lehet tudni, hogy mikor viccel és mikor nem. Az internet persze felrobbant a hírre (a mémekből készült válogatásunkat a cikk végén találja), de a kétségbeesett szurkolók gifjeinél sokkal fontosabb az UFC elnökének, Dana White-nak a nyilatkozata.

McGregor az UFC 196 gálán Nate Diazzal szemben elveszítette veretlenségét a szervezetnél, ráadásul a könnyűsúlyú világbajnoki övet sem tudta megszerezni (amiért eredetileg Raphael dos Anjosszal bunyózott volna, de a brazil megsérült). Maradt neki a pehelysúlyú öv, így nem mondhatta el magáról, hogy ő lett az UFC történetének első olyan bunyósa, aki egyszerre két súlycsoportban volt világbajnok.


McGregor vs. Dian


A visszavágó már ki is volt tűzve az UFC 200-ra, azonban McGregor Twitter-üzenete után lekerült a meccslapról. Méghozzá azért, mert az ír közölte a szervezettel, hogy semmilyen promóciós eseményen nem hajlandó részt venni.

„Természetesen továbbra is remek a kapcsolat közöttünk. Conort tisztelem mint harcost, és szeretem mint embert, de ilyet nem tehet. Nem döntheti el, hogy részt vesz-e ezeken az eseményeken. Részt kell rajtuk vennie!” – mondta határozottan White.


Dana White nem boldog McGregor újabb akciója után


McGregor edzője, John Kavanagh Twitter-bejegyzése is a visszavonulás tényét erősíti: „Nos, egy élmény volt, amíg tartott” – írta. És szintén ezt erősíti meg Ariel Helwani, egy elismert szakíró bejegyzése, akinek „több forrás megerősítette, hogy McGregor nem viccelt, nem trollkodott, és nem egy hoaxot indított el. Az indítékai viszont nem ismertek.”

McGregor eközben Izlandról posztolgat a Twitterre, ahová szokása szerint edzőtáborba vonult. Azaz biztosan vannak tervei, de ezeket nem volt kedve megosztani az őt kérdező újságírókkal: „Visszavonultam, baszd meg az interjúdat!” – szavakkal küldött el melegebb éghajlatra egy kérdezősködőt.


Izlandon lazul


Van egy olyan elképzelés is, hogy McGregort nem a Nate Diaz elleni vereség, hanem egy április 9-i dublini gála küldte padlóra. A Total Extreme Fight nevű rendezvényen McGregor egyik csapattársa, Charlie Ward technikai K.O.-val győzte le a portugál Joao Carvalhót, aki a mérkőzés után belehalt a ketrecben szerzett sérülésekbe. McGregor a helyszínen nézte végig a történteket, ami után csak annyit mondott, hogy „a fájdalom keserű piruláját kell lenyelnünk, elvesztettünk egyet magunk közül”.

Az ismert MMA szakkommentátor, Joe Rogan is amondó, ha igaz is, hogy McGregor visszavonul, annak csak a portugál fiú halála lehet az oka. Bár ő személy szerint úgy véli, hogy az ír csak froclizta a szurkolóit.

„A fiatalon visszavonulni, mondjuk, 34 éves kort jelent. Hacsak ma reggel nem kapott egy akkora fejrúgást, amitől teljesen meghülyült, akkor kizárt, hogy a Nate Diaz elleni vereség után visszavonuljon. Pláne így.”

És ha már Nate Diaz. A McGregorral az UFC 196 főmeccsén egy fojtással végző kaliforniai is használja a Twittert, és úgy látszik, ő sem kisebb heccelődő, mint az ír.„Azt hiszem, az én munkám itt véget is ért. Én is visszavonulok.”


Eközben a McGregor és a sportág jövője miatt aggódó MMA-rajongók elárasztották képekkel a netet. Ebből is megéri rápillantani egy kisebb válogatásra.


Először a sokk


Dana White reakciója


Majd kómába esése


Mi lesz veled, Írország?


Szálljanak le a segélyhívóról!


Eközben Conor McGregor


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!