Conor McGregor vagy hülyét csinál magából, vagy lenyomja az UFC-t

Fotó: Getty Images / Kevork Djansezian

-

Az ír most éppen visszatért. Megy a kötélhúzás az UFC és jelenlegi legnagyobb sztárja között. Vélhetően mindenki a pénzre gondol.


Conor McGregor a legnagyobb ketrecharcos szervezet, az UFC ünnepelt sztárja és egyik legfontosabb bevételi forrása április 20-án a Twitteren bejelentette, hogy visszavonult, majd másnap egy Facebook-kiáltványban csupa nagybetűvel írta le, hogy nem vonult vissza.


A végén van a lényeg


Az viszont most már tiszta sor, hogy McGregor és az UFC azon veszett össze, hogy a Nate Diaztól májusban egy könnyűsúlyban rendezett mérkőzésen (ez eredetileg a McGregor-Rafael dos Anjos közötti címmeccs lett volna, de a brazil lesérült, így Diaz ugrott be a helyére) vereséget szenvedő ír nem volt hajlandó megszakítani az izlandi edzőtáborozását azért, hogy Las Vegasba repüljön a július 9-i UFC 200 gála egyik promóciós eseményére. Ezen a gálán lenne főmérkőzés a Diaz–McGregor csata visszavágója.

„Engem a harcért fizetnek, és nem a promócióért – írt a meglehetősen hosszú Facebook-közleményben McGregor. – Eljön az idő, amikor abba kell hagyni a szórólapok osztogatását, és vissza kell menni a boltba.


50 világ körüli turné, 200 sajtókonferencia, 1 millió interjú, 2 millió fotózás, a végén pedig ott állok lehajtott fejjel a fényképezőgépek előtt, a képemen a vereséggel, és csak arra tudok gondolni, hogy nem készültem föl rendesen.

Dana White, az UFC elnöke ezek után azt nyilatkozta, hogy nem tudja, mitévő legyen, ahogy azt sem, hogy kivel fog bunyózni Nate Diaz.

„Nate Diaz harcolni akar és harcolni fog az UFC 200-on. Keresünk neki egy másik ellenfelet” – mondta White április 22-én.

Csakhogy Diaz egészen másként gondolja, ő ugyanis nem akar „mással” bunyózni, csak McGregorral.

„Én Conor McGregorral akarok bunyózni, és más lehetőségek nem igazán érdekelnek – nyilatkoztatta ki a kaliforniai. – Igazából semmi kedvem ahhoz, hogy bárki mással bunyózzak.”

Az UFC helyzetét tovább nehezíti, hogy nemcsak Diaz foga fáj McGregorra, de José Aldóé is, aki tavaly decemberben az UFC 194-en nézett bele pofonba, és veszítette el a pehelysúlyú övet 13 másodperc alatt.


McGregor vs. Aldo


„Vissza akarom szerezni azt az övet. Úgyhogy először jöhet Frankie (Edgar), aztán pedig megmérkőzhetek Conorral, ebben biztos vagyok” – mondta a brazil.

Hétfőn este pedig jött az újabb fordulat, amikor McGregor a Twitteren boldogan kürtölte világgá, hogy visszakerült az UFC 200 programjába. „Nagy köszönet Dana White-na és Lorenzo Ferittának, amiért megtették ezt a szurkolók kedvéért! #Respect!” – örvendezett McGregor.A nagy örömködésbe az UFC rondított bele: „Nem igaz a hír. Nem beszéltünk sem Conorral, sem a menedzserével a (visszavonulása után tartott) sajtótájékoztató óta. Nem tudom, miért ír ilyeneket” – írta White a Los Angeles Timesnak küldött közleményben.

Pedig egyelőre úgy néz ki, hogy McGregor áll nyerésre a kötélhúzásban, amelynek tétje – ez egész biztos – a pénz. Az ír hozza ugyanis a legtöbb pénzt a szervezetnek.

„Mindenki kész beugrani. Respect. De nem mindenki keresett nyolc hónap alatt 400 millió dollárt a cégnek” – írt McGregor a Twitteren.


Conor McGregor, Dana White, UFC

Dana White valamit mond, de egyelőre mintha nem hallaná őt Conor McGregor


Ezt bizonyára nem felejtik ez UFC döntéshozói sem, akiket szorít az idő, ugyanis a főműsornak kinézett Jon Jones a hétvégén bunyózott (és nyer az UFC 197 gálán), így vélhetően nem fog alig két hónappal később szorítóba lépni egy címmeccsen. A szervezet, ha nagy pénzt akar, akkor kevesebb promóciót és nagyobb meccspénzt ígér a Notorious becenévre hallgató McGregornak, aki tavaly rekordbevételt termelt a szervezetnek, az Aldo és Diaz elleni meccsekre is kb. 1,5 millió fizető tévénéző volt kíváncsi, ami 60 millió dollárt jelentett esténként. Aligha akarna az UFC erről lemondani. Úgyhogy várjuk a folytatást, majd a Diaz-McGregor meccset július 9-én a hosszú felvezetés lezárásaként.